preskoči na sadržaj

Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor

 > Projekti  > eTwining
eTwining

eTwining

škola

 

eTwining je internetska baza škola iz cijele Europe koja služi kao poligon za pronalaženje partnera u Comenius partnerstvima te gdje se partnerstva i projekti mogu provoditi u online obliku. Takav jednostavan online način rada dobar je jer potiče škole na međunarodnu suradnju, promiče izgradnju profesionalnih vještina i znanja o kulturama i jezicima europskih naroda, te korištenje novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, a ne zahtjeva papirologiju kao drugi projekti.

TwinSpace je mrežna stranica namijenjena učenicima, studentima, svim sudionicima u odgojno-obrazovnom procesu, ali i svim drugim ustanovama, udrugama i tijelima s područja odgoja i obrazovanja.

Nakon što je napravljen profil naše škole na eTwinningu učenici osmih razreda priključili su se projektu pod imenom Maybe we are all same pod mentorstvom profesorice engleskog jezika Jasne Polanović te je tako počela internetska suradnja s pet europskih zemlja (Turska, Poljska, Wales, Grčka i Španjolska). Neki od ciljeva ovakvih projekta su: poboljšavanje motivacije za učenje stranih jezika, edukacija učenika o različitosti europskih kultura i jezika i mnogi drugi.

Učenici koji su uključeni u projekt sa zadovoljstvom surađuju, izvršavaju zadatke koji su stavljeni pred njih i sklapaju prijateljstva s učenicima diljem Europe. eTwining projekt je iznimno zabavan, ali i edukativan projekt.

 

Napisala:

Ema Loparić, 8. a                                            


CMS za škole logo
Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor / Trg sv. Ane 28, HR-49253 Lobor / os-fhorvata-kisa-lobor.skole.hr / ured@os-fhorvata-kisa-lobor.skole.hr
preskoči na navigaciju