preskoči na sadržaj

Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor

Natječaji i projekti

Čitanjem do zvijezda – kviz u znanju i kreativnosti je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji su pokrenuli knjižničari Međimurske županije još 2009. s ciljem je poticanja timskog rad, ali i individualnih napora; poučavanja korisnika, posebice djece i mladij, informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima; radu na unaprjeđenju životnih vještina i sposobnosti djece i mladih; poticanja razvoja kreativnosti djece i mladih; poticanja djecu i mlade na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena  te stvaralaštva.

Naši će se učenici u veljači 2016. godine prvi put uključiti u natjecanje u čitanju o kojem više možete pročitati ovdje.

 

Nacionalni kviz za poticanje čitanja, u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, Hrvatskog centra za dječju knjigu te Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, provodi se on line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i u dijaspori.
Za vrijeme Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenoga) knjižnice i škole na svoje e -mail adrese dobivaju informacije o provođenju kviza kao i linkove na on line upitnik i on line plakat kviza. 

Učenici naše škole već treću godinu zaredom aktivno sudjeluju u rješavanju kviza čija je svhra animirati interes i ljubav djece i mladih prema knjizi i čitanju. 

Dodatne informacije o projektu dostupne su na Web stranicama Knjižnica grada Zagreba

 

 "Moja prva knjiga" državni je natječaj za sve učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznati hrvatski književnici Sanja Pilić i Tito Bilopavlović.

Svrha natječaja je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj likovno-literarnih vještina te osvještavanje djece i mladih o njihovim pravima, odgovornosti za okoliš i potrebi brige za zajednicu.

Izrađene likovno-literarne radove potrebno je poslati do 31. ožujka 2016.

 

Detalji natječaja nalaze se na mrežnim stranicama Centra za neohumanističke studije i u brošuri natječaja

Kako bi lakše izradili svoju prvu knjigu kliknite ovdje

 


 KAMPANJA "Matoš i ja"

 Povodom obilježavanja  stogodišnjice smrti Antuna Gustava Matoša, Nacionalna i sveučiilišna knjižnica u Zagrebu predstavila je 18. ožujka Virtualnu zbirku djela Antuna Gustava Matoša, istaknutog hrvatskog pjesnika, novelista i novinara. Uz Virtualnu zbirku djela Antuna Gustava Matoša, predstavljena je i digitalna zbirka Matoš i ja kojom se želi skrenuti pozornost na Matoševa djela te potaknuti učenike i širu javnost na ponovno čitanje njegovih djela. 

Učenici naše škole također su sudjelovali u izgradnji digitalne zbirke Čitamo Matoša, a ovim putem predstavljamo i cjelokupni prilog snimljen u našoj školi.

 

 


CMS za škole logo
Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor / Trg sv. Ane 28, HR-49253 Lobor / os-fhorvata-kisa-lobor.skole.hr / ured@os-fhorvata-kisa-lobor.skole.hr
preskoči na navigaciju