2022-03-25 10:49:00

Svjetski dan voda i Međunarodni dan šuma

Učenici trećeg i četvrtog razreda matične škole obilježili su Svjetski dan voda koji obilježavamo 22. ožujka. Tema ovogodišnjeg Dana voda je Voda i klimatske promjene te njihova neraskidiva povezanost. 

Zbog sve veće važnosti očuvanja vode u svijetu, kroz cijelu je godinu potrebno savjesno o njoj brinuti. Jedan je dan samo opomena i podsjetnik za sve ostale dane.

Voda život znači!

Princip svih stvari je voda, sve dolazi iz
vode i sve se pretvara u vodu.

Thales

Prvi dan proljeća, 21. ožujka, ujedno se slavi i kao Međunarodni dan šuma. Prilika je to da osvijestimo važnost i vrijednost šuma za sve stanovnike našeg planeta. Ovogodišnja je tema „Obnova šuma – put k oporavku i blagostanju“. Obnova šuma i održivo gospodarenje šumama pomažu u borbi protiv klimatskih promjena i kriza koje se događaju zbog gubitka bioraznolikosti.

Učenici trećeg razreda su zajedno s učiteljicom razredne nastave, Šteficom Hendija, kroz istraživačko učenje izradili plakate o svojstvima, važnosti i korištenju vode te na taj način razvijali logičko povezivanje i kritičko mišljenje, ali i vještine usmenog izlaganja. 

Učenici četvrtog razreda su uz Svjetski dan voda obilježili i Dan šuma te prvi dan proljeća kroz terensku nastavu loborskim krajem s učiteljicom razredne nastave, Majom Krtak Popović.

Što su trećaši istražili o vodi, te kako su se proveli četvrtaši možete pogledati ovdje.

 


Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor