2020-09-24 18:19:55

Stara dama zablistala je novim sjajem...

..."Snažno o nju udaraju
Vjetar, talas i oluje,
Slomila se, prignula se:
Na pijesku je - al' još tu je."

Tako bi se moglo nazorovski opjevati  našu staru damu - područnu školu u Petrovoj Gori. Nabrojila se ova starica godina i godina, nagledala se ozarenih učeničkih lica, naslušala dječje cike i veselja. Ali godine ju nisu štedile. 

Pucale su stare vodovodne instalacije, načeo  ju je  i potres,  stare kosti nagrizala je vlaga, sve je više popuštala pod oštećenjima kojima je bila izložena...

No vjerovali smo u ovu staru damu i nismo je napustili.

Uz pomoć i podršku Osnivača - Krapinsko-zagorske županije, dobila je priliku da u kratkom roku hitno budu sanirana sva nastala oštećenja kako bi ponovno mogla obnovljena, uglancana i sigurna dočekati svoje učenike i učiteljicu...

Obnovljeni su sanitarni prostori, hodnik i prostor kuhinje te je spremna pokazati svoje novo lice na radost djece, roditelja i zaposlenika.

Ima još posla, uređivat ćemo i okoliš škole u narednom razdoblju, a računamo i na pomoć volontera oko uređenja vrta i igrališta.

Ova stara dama zaslužuje novu priliku:-)

Ona je tu za svoje učenike iz Petrove Gore...

Kako nam je izgledala prije, a kako izgleda sada, kada su sanirani unutarnji prostori, možete pogledati u privitku vijesti.


Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor