preskoči na sadržaj

Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor

 > Naslovnica
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Obilježen Svjetski dan razglednice i Svjetski dan pošte

Autor: Admin FHK Lobor, 6. 10. 2020.

Hrvatska pošta uključila se u obilježavanje prvog Svjetskog dana razglednice koji je osmislila organizacija 'Postcrossing' kako bi novim generacijama, ali i svim ljubiteljima pisane riječi približili šarm razglednica. Pozvala je sve osnovne škole u Hrvatskoj da sudjeluju u obilježavanju ove obljetnice. 

Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda iz matične škole i Područne škole Petrova Gora zajedno sa svojim učiteljicama odlučili su se odazvati  i obilježiti Svjetski dan razglednice (1. listopada) te Svjetski dan pošte (9. listopada). Hrvatska pošta dostavila nam je razglednice, a Marko Markica, maskota filatelije, pripremio je edukativni video u kojem učenicima govori o povijesti razglednica i poštanskih maraka te objašnjava kako pravilno adresirati razglednicu.

 

Učenici su uživali u videu, vježbali i plesali s maskotom Markom. Također su naučili kako se piše razglednica te s veseljem i oduševljenjem poslali razglednicu svojim prijateljima, bakama i djedovima kojima bi razglednica trebala svaki čas stići na kućnu adresu.

Cilj projekta jest:

 -razviti ljubav prema ljepoti pisanog izraza potaknuti na pisanje razglednica;

- upoznati učenike s poviješću razglednice, s tradicijom pisanja, poštanskim markama i obilježjima razglednice;

- upoznati s izgledom i sadržajem (pisanje kratkih i jednostavnih tekstova);

- pravilno pisanje teksta razglednice i pravilno adresiranje razglednice (veliko početno slovo: imena ulica, trgova, naseljenih mjesta, pravilno pisanje adresa primatelja i pošiljatelja).

Kako je to sve izgledalo možete pogledati u sljedećem videouratku:

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor / Trg sv. Ane 28, HR-49253 Lobor / os-fhorvata-kisa-lobor.skole.hr / ured@os-fhorvata-kisa-lobor.skole.hr
preskoči na navigaciju